راهنما خرید

راهنمای خرید ماهیتابه و انواع آن + بررسی۷ نکته‌ی اساسی قبل از خرید انواع سرویس ماهیتابه

از قدیم الایام یکی از مهمترین لوازم مورد نیاز برای پخت و پز در آشپزخانه، تابه و ماهیتابه است. از این ظروف می توان برای تهیه سس، املت، پخت و پز، سرخ كردن و پخت بسیاری از مواد غذایی استفاده كرد. از آنجا که قیمت ماهیتابه ها نسبت به سایر وسایل آشپزی مقرون به صرفه تر هستند، انواع و سایزهای مختلفی از آن ها خریداری می شود. همچنین به دلیل تنوع زیاد، نیازهای مختلف را برآورده می کند. تابه ها از مواد مختلفی مانند استیل، گرانیت، تفلون، چدن و … ساخته می شوند. مصرف کنندگان می توانند متناسب با نیازها و خواسته های خود انواع ماهیتابه ها را برای خرید انتخاب کنند.


فهرست مطالب


معرفی انواع تابه‌ها و ویژگی‌های آنها

ویژگی ماهیتابه چدنی

تابه های متنوعی برای پخت مواد و محصولات مختلف تولید شده است. تابه چدنی گروهی از ظروف آشپزخانه هست که به دلیل ساختار تولیدی استانداردی که دارد حاوی مواد مضر برای سلامتی نیست. تابه چدنی محصولی است که مواد تشکیل شده آن از آهن سنگین ساخته شده است. علاوه بر این، این محصول به دلیل ساختار خود می تواند به مدت طولانی گرما را حفظ کند. بنابرین مصرف کنندگان برای حفظ سردی و گرمی غذای خود می توانند از این محصول بهره مند شوند. همچنین افراد با برنامه رژیمی به لطف رویه نچسب این ماهیتابه ها، غذا را بدون استفاده از روغن نیز می توانند طبخ کنند.

خرید ماهیتابه

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: راهنمای خرید همزن برقی کاسه دار و دستی خوب

ماهیتابه های چدنی هنگام پخت و پز باعث صرفه جویی در انرژی می شوند زیرا گرما را به خوبی به همه جای ظرف پخش می کنند. به لطف دستگیره های مقاوم در برابر حرارت، تابه های چدنی در فر آسیب نمی بینند و شما را در ابزارهای مختلف پخت و پز همراهی می کنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله  بررسی تفاوت های چدن و سرامیک با گرانیتی را بخوانید. این تابه ها نیز مثل دیگر محصولات آشپزخانه در اندازه های مختلف تولید می شوند، سایز رویی تابه های چدنی با طرح های گرد به قطر ۲۸ سانتی متر و طرح های مربع به ابعاد ۲۶ سانتی متر و ۳۰ سانتی متر متغیرتد و با توجه به کاربردهای مختلف آنها متنوع هستند. ماهیتابه های چدن شیاردار برای طبخ استیک آب دار مورد استغاده قرار میگیرد.

ویژگی ماهیتابه گرانیتی

تابه های گرانیتی جزو متداول ترین محصولات آشپزخانه ها هستند. سنگ گرانیت دارای ساختار دانه ای است و وقتی به رویه ماهیتابه ها نگاه کنید، می توانید ساختار دانه ای آن را مشاهده کنید. ماهیتابه های گرانیتی برای سلامتی مضر نیستند و به همین دلیل همراه با تابه های چدنی از جمله محصولاتی هستند که در چند وقت اخیر بسیار محبوب واقع شده اند. گرانیت می تواند شامل رنگ های خاکستری، سفید و صورتی باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کامل‌ترین راهنمای خرید زودپز را بخوانید. خراشیدگی ها مشکلی بزرگ برای تابه ها هستند، اما تابه های گرانیتی در برابر خراش بسیار مقاوم هستند.

خرید ماهیتابه

همچنین این ماهتابه ها به دلیل ویژگی نچسب بودن به راحتی تمیز می شوند و از میزان روغن خیلی کمتری استفاده می کنند. این تابه ها به دلیل ساختار مقاوم، سنگین و با کیفیت گزینه ضروری هر آشپزخانه ای حساب می شوند. بهتر است برای افزایش عمر این ظروف از قاشق های چوبی یا پلاستیکی استفاده شود و از اسفنج یا اسکاج های نرم در هنگام شست و شو استفاده گردد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مقایسه ماشین لباسشویی الجی و سامسونگ را بخوانید.

از دست ندهید  آشنایی با انواع تلویزیون‌های هوشمند سامسونگ + بررسی ویژگی های آنها

ویژگی ماهیتابه تفلونی

تابه های تفلون از زمان های بسیار قدیم یکی از تابه های پرمصرف آشپزخانه هستند. مهمترین ویژگی تابه های تفلون نچسب بودن و ساختار سبک بودن آن است. این تابه ها به دلیل ویژگی های بیان شده و قیمت مقرون به صرفه، از جمله تابه های پر مصرف منازل می باشند. پوشش تفلون یک ماده شیمیایی معروف به پلی تترا فلورواتیلن است که برای پوشاندن سطح رویی قابلمه ها و تابه ها استفاده می شود.

درباره  مقایسه تلویزیون های ال جی G2 و سامسونگ QN95B بیشتر بدانید.

پوشش نچسب ظروف برای مواردی همچون سرخ کردن،  پختن تخم مرغ،  پختن سیب زمینی و غیره بسیار مناسب است. از آنجایی که این محصول ساختار شیمیایی دارد، احتمال خطر سلامتی را بالا می برد، از این رو در استفاده از ظروف تفلون رعایت اصول نگهداری و بهداشتی و ایمنی بسیار ضروری به نظر می‌رسد. طبق تحقیقات انجمن سرطان آمریکا، استفاده از ظروف تفلون برای پخت و پز خطرات اثبات شده ایی برای انسان ندارد.

ویژگی ماهیتابه مسی

مس ماده ای است که از دوران اول بشریت مورد استفاده قرار می گرفته است. امروزه، مانند گذشته، استفاده از مس به طور گسترده ای ادامه دارد. مس محصولی است که ساختار محکمی دارد و به دلیل امکان بازیافت در بسیاری از مناطق مورد استفاده قرار می گیرد. تابه های مسی از جمله محصولاتی است که تقریباً در هر خانه ای یافت می شود. به خصوص در خاورمیانه بسیار استفاده می شود. مس به دلیل رسانا بودن محصولی مناسب برای پخت و پز است. این محصول همچنین به دلیل ساختار سالم بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

قابلمه ها و تابه های مسی، معمولا با قلع یا استیل ضد زنگ پوشانده می شوند، بنابراین مصرف کنندگان نیاز نیست نگران مسمومیت با مس باشند. مواد غذایی هنگام پخت و پز در تابه های مسی عطر و طعم خود را از دست نمی دهند. هنگام استفاده از این محصول، باید از آن در حرارت کم استفاده کرد. استفاده از قاشق های فلزی نیز می تواند موجب رنگ پریدگی این نوع تابه ها بشود. همچنین برای اطمینان از خرید مس واقعی بیان این نکته ضروریست که فلز مس آهن ربا را به خود جذب نمی کند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی مزایای یخچال های الجی نسبت به سایر برندها را بخوانید. اگر هنگام نزدیک کردن آهن ربا به ظروف مسی، آهن ربا به ظرف چسبید ، اطمینان حاسل کنید که ظرف مسیتان تقلبی است .

از دست ندهید  راهنمای خرید ماشین ظرفشویی ال جی + بررسی کیفیت ماشین های ظرفشویی ال جی

ویژگی ماهیتابه استیلی

تابه استیل محصولی است که امروزه تقریباً در همه خانه ها استفاده می شود. فولاد نه تنها در قابلمه ها بلکه در انتخاب تابه ها نیز بسیار ترجیح داده می شود. به لطف ساختار ماندگار، این محصول را می توان یکبار خریداری کرد و سالها از آن استفاده کرد. این محصول به دلیل ساختار با دوام به راحتی فرسوده نمی شود. در حین پخت و پز با این محصول ، هیچ ماده سمی به غذا منتقل نمی شود، بنابراین می توانید غذای خود را به روشی سالم مصرف کنید.

برای به دست آوردن مزایای استفاده از استیل ضد زنگ مطمئن شوید که ظروف از جنس استیل ضد زنگ را با روکش دارید. بهترین ظروف از جنس استیل ضد زنگ ساخته شده از فولاد ضد زنگ با یک لایه آلومینیوم یا مس یا یک لایه از روکش فلز است. با این حال ، فقط به دلیل وجود روکش فلزی، کیفیت را تضمین نمی کند. به طور کلی، هرچه تابه محکم تر باشد، ساخت با کیفیت بالاتر، مقاومت آن در زمان طولانی تر و غذاهای ایمن و خوشمزه تری را به ارمغان می آورد.

ویژگی ماهیتابه چینی و برقی

تابه های چینی مثل تابه های مسی محصولاتی است که استفاده از آن نیاز به مراقبت زیاد دارد. از آنجا که این محصولات از پرسلان ساخته شده است، ساختار شکننده ای دارد و برای همین احتیاط لازم در برابر ضربات وارده به این محصولات بسیار ضروری است. مواد چینی در بشقاب ها و ظروف و محصولات خانگی به وفور یافت می شود و ماهی تابه های ساخته شده از پرسلن نیز در بازار وجود دارد. از تابه های چینی به طور گسترده ای برای تهیه وعده های غذایی گرم، به ویژه برای وعده های صبحانه استفاده می شود. همچنین برای تهیه تخم مرغ، پخت سوسیس و غذاهای مشابه ماهی تابه های چینی به طور گسترده استفاده می شود. همچنین از تابه های چینی می توان برای درست کردن غذاهای چینی به راحتی استفاده کرد. این نوع تابه ها برای پخت ماکارونی و سبزیجات نیز بسیار مناسب هستند.

 تابه های برقی نیز به ویژه در مواردی که اجاق گاز وجود نباشد، می تواند مورد استفاده قرار گیرد. بدون نیاز به آتش و اجاق گاز برای پخت و پز می توانید به راحتی در هر منطقه ای که برق در آن وجود دارد آشپزی کنید. با استفاده از این محصول، شما دیگر برای آشپزی به آشپزخانه محدود نمی شوید و در هر منطقه ای که برق باشد می توانید به راحتی آشپزی کنید.

از دست ندهید  راهنمای خرید سرویس پخت‌وپز + بررسی نکات و بررسی انواع قابلمه و مزایا و معایب آنها

اهمیت انتخاب ماهیتابه با توجه به نوع اجاق آشپزی

در حالت کلی بسیاری از تولیدکنندگان معمولا نمادهایی در زیر ظروف پخت و پز از جمله تابه‌ها قرار می‌دهند که نشانی از سازگاری جنس آن ظرف با اجاق پخت‌‌ است. درواقع پس از مطالعه‌ی این بخش خواهید دانست که همه‌ی ماهیتابه‌‌ها یا قابلمه‌‌ها با هر نوع اجاقی سازگار نیستند و در زمان خرید این کالاها حتما باید به این فاکتور توجه کنید.

“سرامیک”

در اجاق سرامیکی، می توانید از هر ظرفی به جز مس، استیل ضد زنگ با پایه مسی و شیشه استفاده کنید. مطمئن شوید که ماهیتابه دارای سطح صاف است تا بهترین تماس را با حلقه اجاق گاز داشته باشد. 

خرید ماهیتابه

روی این اجاق گاز ها از ماهیتابه های چدنی سنتی می توان استفاده کرد، اما مراقب باشید که آنها را روی اجاق گاز نکشید، زیرا ممکن است باعث آسیب شوند.

“برقی”

اجاق های برقی به جز مس با هر نوع قابلمه ای سازگار هستند.

“گاز”

می توانید از هر تابه ای روی این نوع اجاق گاز استفاده کنید. 

“هالوژن”

در یک اجاق گاز هالوژن، می توانید از همه ماهیتابه ها استفاده کنید به جز آنهایی که دارای جنس مسی یا سطح بازتابنده هستند. 

“القایی”

اجاق های القایی به طور فزاینده ای محبوب شده اند، اما با همه ماهیتابه ها سازگار نیستند. اگر از تابه اشتباه استفاده کنید، یا گرم نمی شود یا چراغ نشانگر شروع به چشمک زدن می کند. چدن و استیل ضد زنگ تنها تابه های مناسب این اجاق ها هستند. 

بررسی ۷ نکته‌ی اساسی قبل از خرید انواع سرویس ماهیتابه

در این بخش طی یک نگاه جزئی‌نگر شما را با مهم‌ترین نکات در زمان خرید انواع ماهیتابه چه مدل‌های تکی و چه سرویس، آشنا می‌کنیم.

۱. اندازه و وزن ماهیتابه را در نظر بگیرید

اندازه‌‌ی ظروفی مانند ماهیتابه یا قابلمه معمولا با قطر آن کالا اندازه‌گیری می‌شود که کوچک‌ترین آن در اکثر مجموعه‌ها ۱۴ سانتی‌متر است. به طور کلی در زمان خرید هر نوع ماهیتابه‌ای با قطر بزرگتر، به دنبال تابه‌ای با دسته‌ی ثانویه (دسته کوچکی که در طرف دیگر ماهیتابه قرار می‌گیرد) برای پشتیبانی و تعادل بیشتر باشید. در همین راستا اطلاع از ظرفیت داخلی استاندارد برای متداول‌ترین ماهیتابه‌های بازار می‌تواند بسیار مفید باشد.

  • ظرف مخصوص جوشاندن شیر با اندازه‌ی ۱۴ سانتی‌متر: ۰.۹ لیتر، ۱.۵ پیمانه
  • ماهیتابه‌‌ی ۱۴ سانتی‌متری: ۱ لیتر، ۱.۷۵ پیمانه
  • ماهیتابه‌ی ۱۶ سانتی‌متری: ۱.۵ لیتر، ۲.۷۵ پیمانه
  • ماهیتابه‌ی ۱۸ سانتی‌متری: ۲ لیتر، ۳.۵ پیمانه
از دست ندهید  راهنمای خرید عطر زنانه

۲. پوشش کف ماهیتابه بسیار مهم است

پوشش کف ماهیتابه بسیار مهم است و بر عملکرد پخت‌وپز و سهولت شست‌وشوی ظروف تاثیر مستقیمی دارد، به همین دلیل هم پوشش کف ظروف باید با دقت انتخاب شود.

  • پوشش‌های لعابی و براقی از جنس مینا: این پوشش معمولاً روی ماهیتابه‌های آلومینیومی، چدنی و فولادی کشیده می‌شوند و قیمت آن‌ها با توجه به فلزی که روی آن قرار می‌گیرد، متفاوت است. تابه‌هایی با این نوع پوشش در زمان پخت‌وپز روغن را به بیرون پرت نمی‌کنند، به راحتی خراش نمی‌خورند و با غذا واکنش نشان نمی‌دهند، اما اگر با دقت از آن‌ها استفاده نشود، می‌توانند دچار خردشدگی لایه‌ی لعابی شوند. در کنار این مزیت‌ها لازم است بدانید که گاهی توزیع حرارت در این مدل‌ها می‌تواند مشکل‌ساز باشد و اگر روکش روی ماهیتابه خیلی نازک باشد، ممکن است غذا به آن بچسبد و بسوزد. در زمان خرید توجه داشته باشید که ماهیتابه‌های بسیار سبک وزن ممکن است روی حرارت دچار تغییر شکل یا پیچ‌خوردگی شوند.
  • روکش‌های نچسب: روکش‌های نچسب جزو ایدئال‌ترین پوشش‌های ظروف پخت و پز از جمله ماهیتابه هستند که برای سرخ کردن و آماده‌سازی انواع سس با کم کردن احتمال چسبیدن غذا، کاهش نیاز به روغن اضافی و سهولت در تمیز کردن ماهیتابه همراه شده‌اند. در حالت کلی روکش‌های نچسب بر روی انواع ظروف از جمله تابه‌های آلومینیومی، چدنی و فولاد ضد زنگ دیده می‌شوند.

۳. به دستگیره‌ها و درب محصولات به‌شکلی ویژه توجه کنید

دسته‌های ماهیتابه باید به اندازه‌ی کافی بلند و ضخیم باشند تا تعادل شما را در زمان بلند کردن ماهیتابه حفظ کنند. فن‌آوری خنک ماندن این بخش‌های ظروف در هنگام پخت و پز و لمس کردن ایمن ضروری است.

درب ماهیتابه باید به خوبی جا بیافتد و دارای بخش کوچکی برای خروج بخار باشد. وجود سوراخ‌هایی روی دسته‌ی ماهیتابه این وسیله را برای آویزان کردن و صرفه‌جویی در فضای کابینت‌ها عالی می‌کند.

۴. قابلیت شست‌وشو در ماشین ظرفشویی مساله‌ای بااهمیت است

ظروفی با دسته یا دسته‌های پلاستیکی یا از جنس فولاد ضد زنگ معمولاً قابل شست‌وشو در ماشین ظرفشویی هستند، اما اکثر مدل‌های چوبی بازار این قابلیت را ندارند. در حالت ایدئال، بهتر است ماهیتابه‌های خود را با دست بشویید چراکه در مواردی دیده شده است که ماشین ظرفشویی، می‌تواند عاملی برای کنده شدن پوشش روی تابه‌هایی با پوشش نچسب شود و عملا آن‌ها را بی‌فایده کند.

۵. تابه‌ای با پایه‌ی تخت بخرید!

تابه‌هایی با پایه‌ی تخت برای پخت و پز به ویژه با اجاق‌های برقی کاربردی است، زیرا این ماهیتابه‌ها تمام حلقه‌ی اجاق را می‌پوشانند و حرارت را هدر نمی‌دهند.

۶. ماهیتابه‌ای که از فِر پشتیبانی کند، بسیار کاراست

ماهیتابه‌های چند منظوره قابل استفاده در فر هستند و زمانی که بر روی صفحه‌ی اجاق گاز قرار می‌گیرند به دلیل ساختاری که دارند باعث صرفه جویی در زمان پخت و فضای ذخیره‌سازی می‌شوند.

از دست ندهید  معرفی انواع قابلمه + بررسی تفاوت های چدن و سرامیک با گرانیتی

۷. به جزئیات توجه کنید

همانطور که در بخش قبل هم اشاره شد، قبل از خرید هر نوع ماهیتابه و قابلمه‌ای باید به امکان شست‌وشوی آن‌ها در ماشین ظرفشویی و فضایی که قصد ذخیره‌سازی آن‌ها را دارید، شدیدا توجه کنید. در همین راستا جالب است بدانید که برخی از تابه‌های جدید دارای دسته‌های قابل جابه‌جایی یا تاشو برای ذخیره‌سازی راحت‌تر در کابینت‌ها هستند.

خرید ماهیتابه

برخی از مردم دوست دارند قابلمه‌ها و ماهیتابه‌های خود را بر روی یک قفسه‌ یا شلف مخصوص این ظروف در گوشه‌ی آشپزخانه قرار دهند، چنین تصمیمی می‌تواند ایده‌ای شیک به نظر برسد، اما از نگاه دیگری می‌تواند دردسرساز باشد، چراکه خیلی زود متوجه خواهید شد که چربی و گرد و غبار روی آن‌ها می‌نشیند و قبل از هر بار استفاده نیاز به شست‌وشو دارند.

فاکتورهای مهم در نگهداری بهتر از ماهیتابه‌ها چیست؟

به منظور نگهداری بهتر و دقیق‌تر از ماهیتابه‌های خود لازم است یکسری نکات ساده را دنبال کنید، تا مجبور به خرید مجدد این ظروف در بازه‌های کوتاه نشوید.

  • هرگز یک ماهیتابه‌ی خالی را روی شعله داغ یا در فر گرم قرار ندهید، همچنین از قرار دادن این وسیله آن هم زمانی که داغ است، در آب سرد خودداری کنید، چراکه این مساله می‌تواند باعث تاب برداشتن پایه‌های ماهیتابه شود.
  • توصیه می‌شود که ظروف خود را قبل از شست‌وشو در آب گرم و صابون قرار دهید تا خنک شوند.
  • هنگام تمیز کردن ماهیتابه‌های نچسب دقت ویژه‌ای به خرج دهید و از پدهای تمیز کننده‌ای از جنس پشم فولادی یا مواد ساینده‌ی قوی استفاده نکنید.
  • برای پاک کردن غذای سوخته و چسبیده به کف ظرف، ماهیتابه را تا نیمه پر از آب کنید و یک قرص ماشین ظرفشویی یا یک قاشق غذاخوری پودر لباسشویی را به آن اضافه کنید. سپس تابه را ۱۰ دقیقه بجوشانید و کاملا آبکشی کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که ماهیتابه‌ها و درب‌های آن‌ها قبل از ذخیره‌سازی در کابینت‌ها کاملاً خشک شده باشند، زیرا آب راکد می‌تواند باعث بو گرفتن ظروف و حتی زنگ‌زدگی آن‌ها شود.

سخن پایانی

شما در این مقاله با راهنمای خرید انواع ماهیتابه آشنا شدید. همچنین از نکات اساسی قبل از خرید انواع سرویس ماهیتابه آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

بهترین مارک ماهیتابه‌‌ی نچسب چیست؟

به طور کلی برندهای سوزوکی، لِبِر، وگاتی و یونیک استار بهترین ماهیتابه‌های بازار را چه به شکل سرویس و چه تکی عرضه می‌کنند.

بهترین ماهیتابه‌ی دوطرفه رژیمی کدام است؟

طی یک نگاه کلی ماهیتابه‌ی دو طرفه‌ای که جنس آلومینیوم با روکش گرانیتی، جنس دسته‌هایی از باکالیب نسوز و همراه با لاستیک باکیفیت و کاملا فیکس بر روی لبه‌ها انتخابی مناسب برای خرید است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا