اخبار

همه چیز درباره بیماری هموروئید

احتمالا شما یا یکی از اطرافیانتان با مشکل بواسیر مواجه شده‌اید. بواسیر یا هموروئید باعث درد و خارش در اطراف مقعد شده و باعث مشکل در نشستن می‌شود. در این مطلب همراه ما باشید تا به طور کامل توضیح دهیم، هموروئید چه علائمی دارد؟ چند نوع هموروئید وجود دارد؟ چرا در برخی افراد این زائده‌ها ایجاد می‌شود؟ چگونه می‌توان این عارضه را درمان کرد؟ اگر درمان نکنیم چه عوارضی ایجاد می‌شود؟


فهرست مطالب


هموروئید یا بواسیر چیست؟

بواسیر به انگلیسی hemorrhoid یا هموروئید یکی از بیماری های دستگاه گوارش است که باعث ایجاد زائده در قسمت خروجی مقعد می‌شود. در بواسیر ورید‌های ناحیه تحتانی راست‌روده و مقعد متورم و بزرگ می‌شود و کشیدگی دیواره این عروق باعث تحریک می‌شود. توجه داشته باشید که هموروئید در زنان باردار شیوع بیشتری دارد.

بیماری هموروئید

همچنین با افزایش سن احتمال ابتلا به هموروئید بیشتر می‌شود. گرچه هموروئید دردناک و ناخوشایند است، اما به‌راحتی قابل پیشگیری و درمان است. به دلیل اینکه هموروئید با گذشت زمان بدتر می‌شود، پزشکان پیشنهاد می‌کنند که به محض ظاهر شدن باید درمان شود. گاهی اوقات برای درمان بواسیر به دارو و عمل جراحی نیاز است.

انواع هموروئید:

این عارضه به آن piles (توده) هم می‌گویند، در داخل یا خارج راست روده ایجاد می‌شود.

بیماری هموروئید

انواع آن را بر اساس محل ایجاد رگ‌های متورم به سه دسته زیر تقسیم می‌کنند:

۱- بواسیر داخلی

رگ های متورم در داخل راست روده ایجاد میشوند.روده بزرگ یا کولون توسط بخشی از دستگاه گوارش به نام رکتوم به مقعد متصل میشود. بواسیر داخلی اغلب خونریزی میکند اما خیلی دردناک نیست.

۲- بواسیر خارجی

زمانی که رگ‌های متورم، اطراف مقعد تشکیل شوند به آن بواسیر خارجی می‌گویند که نشستن را دشوار می‌کند. این نوع هموروئید با خارش و درد همراه است و اغلب مدفوع به صورت لخته خون خارج می‌شود که خطرناک نیست اما آزاردهنده خواهد بود. 

۳- پرولاپس

اگر بواسیر در خارج از مقعد کشیده و متورم شود به آن هموروئید پرولاپس می‌گویند. این نوع هموروئید با خونریزی و درد شدید همراه است.

علت بیماری هموروئید

کارشناسان مطمئن نیستند که علت هموروئید چیست. عوامل احتمالی برای این بیماری عبارتند از:

  • اعمال زور و فشار حین دفع مدفوع
  • عوارض ناشی از یبوست مزمن
  • نشستن مدت طولانی به خصوص روی توالت
  • سابقه خانوادگی هموروئید در زنان و مردان خانواده

علت بواسیر در زنان چیست؟

خطر ابتلا به هموروئید برای زنان به علت تغییر تعادل هورمونی، بارداری، زایمان، رژیم غذایی و غیره بسیار زیاد است.

در ادامه به بررسی دقیق دلایل به وجود آمدن هموروئید در زنان میپدازیم.

بارداری

بارداری می تواند عوارض متعدد و بیشماری را برای مادر به وجود بیاورد. یکی از عوارضی که بیشتر زنان باردار با آن روبرو می شوند بواسیر است. در دوران بارداری وزن و اندازه ی رحم به مرور زمان افزایش می یابد و می تواند به نواحی تحتانی بدن از جمله مقعد آسیب های زیادی وارد کند که بواسیر یکی از آنهاست. همچنین اختلالات هورمونی و کاهش تحرک در ایجاد یبوست و بواسیر نقش مهمی دارند. بواسیر در بارداری به عنوان یکی از عمده ترین علل بواسیر در زنان شناخته می شود.

چاقی و اضافه وزن

چاقی و اضافه وزن از مشکلاتی است که برای زنان بیشتر ممکن است رخ بدهد. دوران بارداری و استرس باعث می شود که زنان در برابر چاقی مستعد تر باشند از این رو احتمال بروز بواسیر هم افزایش می یابد. چاقی می تواند باعث ایجاد فشار زیادی در ناحیه ی مقعد شود.

زایمان طبیعی سخت

یکی از عوارضی که در حین زایمان های طبیعی سخت دیده می شود، ابتلای مادر به بواسیر است. در طی فرایند زایمان طبیعی فشارهای زیادی به نقاط تحتانی بدن مادر مثل لگن و مقعد ایجاد می شود و طبیعی است که بافت ها و شریان های این قسمت با آسیب های زیادی روبرو شوند. در نتیجه این رگ ها متورم شده و هموروئید ایجاد می شود.

از دست ندهید  فشارخون بالا در بارداری چگونه کنترل و درمان می شود؟ + بررسی راههای پایین آوردن فشار خون بالا در بارداری و کاهش عوارض آن

رابطه ی جنسی مقعد

رابطه ی جنسی مقعدی یکی از غیرمتعارف ترین انواع رابطه ی جنسی است ولی زنان بنا به دلایل زیادی آن را می پذیرند. رابطه ی جنسی مقعدی می تواند آسیب های شدیدی به ناحیه ی حساس مقعد و رگ های آن وارد کند که بواسیر یکی از شایع ترین آنهاست.

یبوست

یبوست در اثر اختلالات گوارشی و نامنظم بودن و کم تحرکی روده ها ایجاد می شود . هنگام یبوست مدفوع به شدت سفت و سخت می گردد و برای دفع آن فشار زیادی به ناحیه ی مقعد وارد می شود که زمینه ساز ایجاد بواسیر است. عوامل زیادی در ایجاد یبوست نقش دارند: اختلالات هورمونی دوران بارداری، کم آبی بدن ، رژیم غذایی کم فیبر ، کم تحرکی ، چاقی و برخی بیماری های گوارشی می توانند در ایجاد یبوست نقش مهمی داشته باشند. مطالعات نشان داده است که زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به یبوست می باشند.

علائم بیماری هموروئید چیست؟

نشانه‌ها می‌توانند ناخوشایند یا هشداردهنده باشند، اما معمولا باعث نگرانی نمی‌شوند. نشانه‌های هموروئید اغلب عبارت‌اند از:

علائم بواسیر در مردان

هموروئید در مردان بسیار رایج است. شاید چون آنها بیش از زنان هنگام اجابت مزاج یا بلند کردن یک وسیله سنگین به خود فشار میآورند. علائم بواسیر در مردان شامل موار زیر است:

  • درد در اطراف مقعد
  • خارش در داخل یا اطراف مقعد
  • خون قرمز روی مدفوع، لباس یا دستمال کاغذی
  • احساس توده حساس اطراف مقعد

علائم بواسیر در زنان

زنان اغلب به‌دلیل فشار بارداری، تغییرات هورمونی و زایمان دچار هموروئید می‌شوند. با این حال علائم بواسیر در زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد. تنها تفاوت موجود در عوامل خطر نهفته آن‌ها است.برخی گزارشات نشان می‌دهد زنان گاهی بیشتر از مردان دچار نشت مدفوع یا حرکات دردناک روده خواهند شد. همچنین هرچند نادر اما امکان بروز علائمی همچون کم خونی مثل ضعف و رنگ پریدگی به‌دلیل خونریزی شدید وجود دارد.

اهمیت بیماری هومورئید

بواسیر می‌تواند به صورت ژنتیکی از والدین به فرزند منتقل شود، بنابراین اگر والدین شما دچار آن هستند، به احتمال زیاد گرفتار این مشکل خواهید شد. بلند کردن مداوم وسایل سنگین، چاقی یا فشار ثابت روی بدن می‌تواند خطر هموروئید را افزایش دهد. ایستادن بیش از حد و بدون استراحت و نشستن باعث بواسیر می‌شود. رابطه جنسی مقعدی مداوم و اسهال می‌تواند خطر هموروئید و عوارض آن را افزایش دهد.

اگر حامله هستید احتمال ابتلا به بواسیر نیز بیشتر است. هنگامی که رحم بزرگ می‌شود، روی رگ روده بزرگ فشار آورده و باعث برآمدگی آن می‌شود. بارداری می‌تواند علت بواسیر در زنان باشد و درمان هموروئید در زنان حامله ضروری است.

تشخیص بیماری هموروئید چگونه است؟

معاینه بصری مقعد اولین روش تشخیصی هموروئید است. برای تأیید تشخیص، پزشک معاینه دیگری انجام می‌دهد تا هرگونه ناهنجاری داخل مقعد را بررسی کند. این چک به‌عنوان یک تست دیجیتال (انگشتی) رکتوم شناخته می‌شود. در طی این معاینه، پزشک یک انگشت پوشانده شده با دستکش و چربی را به داخل رکتوم وارد می‌کند. اگر احساس کند چیزی غیرطبیعی است، ممکن است دستور یک آزمایش اضافی به نام سیگموئیدوسکوپی دهد.

پزشک در سیگموئیدوسکوپی از یک دوربین کوچک برای تشخیص بواسیر داخلی استفاده می‌کند. این دوربین فیبر نوری کوچک، به نام سیگموئیدوسکوپ، درون یک لوله کوچک قرار گرفته و سپس داخل رکتوم قرار می‌گیرد. از این آزمایش، پزشک نمای واضحی از داخل رکتوم مشاهده می‌کند تا بتواند هموروئید را از نزدیک بررسی کند.

بررسی روش‌های درمانی هموروئید

در اکثر موارد، اقدامات ساده باعث کاهش علائم می‌شود، در حالی که هموروئید بدون درمان بهبود می‌یابد. با این حال، ممکن است بعضی داروها و حتی عمل جراحی مورد نیاز باشد:

  • درمان‌های خانگی: با استفاده از اقدامات زیر می‌توانید علائم را برطرف کنید، هرچند که هموروئید را از بین نمی‌برند.
  • کرم و پمادهای موضعی: کرم‌ها و شیاف‌های حاوی هیدروکورتیزون را می‌توانید بدون نسخه تهیه نمایید. همچنین می‌توانید از پدهای حاوی نارون کوهی یا مواد بی‌حسی بر روی پوست خود استفاده کنید.
  • استفاده از کمپرسور آب سرد یا آیس پک‌ها: استفاده از آنا در ناحیه آسیب‌دیده به کاهش تورم کمک می‌کند.
  • استفاده از حمام نشیمن(سیتز) آب گرم: حمام نشیمن یا لگن بهداشتی بر روی توالت فرنگی قرار می‌گیرد که باعث از بین رفتن علائم سوختگی و خارش می‌شود. می‌توانید آنها را از داروخانه تهیه نمایید.
  • استفاده از دستمال توالت مرطوب: دستمال توالت خشک می‌تواند مشکل را تشدید کند.
  • استفاده از داروهای مسکن و ضد درد: داروهای ضددرد مانند آسپرین، ایبوبروفن و استامینوفن ممکن است باعث کاهش درد و ناراحتی شوند.
  • داروها: اکثر داروهای مصرفی در هموروئید را می‌توان بدون نسخه تهیه کرد که شامل پماد، پد و شیاف است. مواد فعال مانند هیدروکورتیزون و نارون کوهی جهت برطرف کردن خارش و درد شناخته شده هستند. در صورت بهبود نیافتن پس از یک هفته بعد از استفاده از داروها به پزشک خود مراجعه نمایید.
از دست ندهید  دلایل وعلائم کم‌خونی در سالمندان چیست؟ + بررسی راههای درمان آن

۱. اقدامات غیر جراحی برای درمان هموروئید

شایع‌ترین اقدام غیر جراحی جهت برطرف کردن هموروئید استفاده از تکنیک لیگاسیون با بندهای الاستیک است. یک روش سرپایی برای درمان هموروئید داخلی است که در آن یک بند الاستیکی را در پایه وریدهای متورم جهت قطع جریان خون قرار می‌دهند و باعث کوچک شدن و از بین رفتن هموروئید می‌شود.

اسکلروتراپی یکی دیگر از روش‌ها است که در آن با تزریق یک محلول به درون هموروئید داخلی باعث ایجاد شکاف و قطع جریان خون هموروئید می‌شود. انعقاد درمانی (فوتوکوآگولاسیون مادون قرمز) و الکتروکواگولاسیون دو روش دیگر درمانی هستند.

۲. درمان جراحی هموروئید

هموروئیدکتومی عمل جراحی است که در آن هموروئید را به طور کامل بر می‌دارند.در صورت بیرون‌زدگی هموروئید این عمل شامل برگرداندن هموروئید به مکان اولیه نیز می‌شود.این روش‌ها تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود و اکثر افراد می‌توانند در همان روز عمل جراحی مرخص شوند.

جراحی بواسیر چه زمانی لازم است؟

درصورتی‌که روش‌های کم تهاجمی این زائده‌ها را از بین نبرند یا بواسیر خیلی بزرگ شده باشد، باید از روش جراحی استفاده کرد. در صد کمی از این بیماران نیاز به جراحی دارند. اگر هموروئیدها شدید یا عودکننده باشند، گزینه جراحی بهترین گزینه است.

آیا عمل بواسیر سخت است؟

بعد از عمل مقداری درد طبیعی است. پزشک برای کاهش درد داروهای مسکن تجویز می‌کند. اگر از روش هموروئیدوپکسی منگنه برای برداشتن زائده استفاده شود، درد بسیار کمتر شده و جراحی ساده‌تر می‌شود.

۳. بهترین قرص برای درمان بواسیر چیست؟

برای درمان این زائده‌ها دارویی به شکل قرص وجود ندارد. گاهی می‌توان برای تسکین درد از داروهای مسکن استفاده کرد. اگر یبوست باعث تشدید درد شده باشد، پزشک داروهای ملین تجویز می‌کند تا مدفوع نرم شود.

۴. لیزر هموروئید

امروزه یکی از روش‌هایی که برای درمان بواسیر استفاده می‌شود، لیزر است. این روش درد بسیار کمی داشته و به دو روش انجام می‌شود. ممکن است پزشک از لیزر مادون‌قرمز که توان کمی دارد استفاده کند. گاهی هم لیزر پرتوان دی‌اکسیدکربن کاربرد دارد. برای درمان هموروئید خفیف می‌توان از لیزر مادون‌قرمز استفاده کرد.

درمان سریع بواسیر چیست؟

اگر درد خفیفی دارید، می‌توانید با روش‌های درمانی خانگی مانند نشستن در آب گرم و استفاده از پماد و کرم موضعی یا ژل و صابون بواسیر، درد را تسکین دهید. اما اگر درد شدید است و می‌خواهید به‌سرعت آن را درمان کنید، احتمالا پزشک از روش‌هایی مانند بستن نوار پلاستیکی یا جراحی استفاده می‌کند.

درمان خانگی بواسیر چیست؟

اگر این عارضه باعث درد خفیفی شده و علائم آن فقط شامل تورم و التهاب است، می‌توانید با اقدامات ساده در خانه آن را تسکین دهید. برخی از اقدامات موثر عبارت‌اند از:

  • غذاهای پر فیبر بخورید: مصرف میوه، سبزیجات و غلات کامل را افزایش دهید. این نوع مواد غذایی پر فیبر مدفوع را نرم کرده و دفع آن را راحت‌تر می‌کنند. هر نوع فشار هنگام مدفوع کردن باعث درد شدید در این قسمت می‌شود.
  • درمان‌های موضعی را امتحان کنید: کرم یا شیاف هموروئید را می‌توانید بدون نسخه تهیه کنید. آنها حاوی هیدروکورتیزون هستند.
  • ناحیه مقعد را در آب گرم قرار دهید: هر روز دو تا سه بار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب گرم بنشینید تا علائم هموروئید تسکین پیدا کند.
  • مسکن خوراکی مصرف کنید: مسکن‌هایی مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا آسپرین کمک می‌کنند تا درد کاهش پیدا کند.
از دست ندهید  ایمپلنت دندان اقساطی در اصفهان+شرایط پرداخت و دریافت مشاوره رایگان

۱. وازلین برای درمان بواسیر

اگر زمان اجابت مزاج درد شدیدی دارید، می‌توانید با وازلین یا ضماد بواسیر اطراف مقعد را چرب کنید. این کار درد مدفوع را کمتر کرده و باعث می‌شود راحت‌تر اجابت مزاج کنید. البته وازلین نمی‌تواند این زائده‌ها را از بین ببرد.

۲. سیر و درمان بواسیر

از گذشته سیر در درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شد. سیر را به‌صورت شیاف وارد مقعد کنید تا درد و التهاب کاهش پیدا کند. سیر ضدالتهاب قوی است و اثرات آنتی‌بیوتیکی دارد.

پیاز برای بواسیر ضرر دارد؟ خیر، در طب سنتی اگر مقداری پیاز پخته شده را روی تورم‌های هموروئید قرار دهید، می‌تواند به بهبود آن کمک کند.

۳. درمان بواسیر با سرکه

سرکه درد، تورم و خارش را کاهش می‌دهد. برای استفاده از سرکه می‌توانید یک پنبه را به آن آغشته کنید و روی بواسیر قرار دهید. بگذارید پنبه برای چند دقیقه در آن ناحیه بماند. همچنین می‌توانید سرکه را داخل آب گرم بریزید و چند دقیقه درون لگن آب بنشینید.

۴. پماد و داروی ضد بواسیر (پماد آنتی هموروئید)

برخی از کرم‌های بدون نسخه که حاوی هیدروکورتیزون یا لیدوکائین هستند، درد خفیف ناشی از هموروئید را تسکین می‌دهند. از کرم‌های استروئیدی بدون مشورت با پزشک بیشتر از یک هفته استفاده نکنید. داروهای زیر نیز می‌توانند به تسکین و درمان این بیماری کمک کنند:

  • هیدروکورتیزون: یک استروئید موضعی که می‌تواند تورم و خارش را تسکین دهد.
    پراموکسین یا لیدوکائین: مسکن‌های موضعی درد که می‌توانند ناحیه آسیب دیده را بی‌حس کنند.
  • داروی بیزاکودیل: می‌تواند به درمان یبوست کمک کند.
  • از خواص بومادران هم غافل نشوید که برای تسکین درد کمک کننده است.

درمان خانگی بواسیر در مردان

بواسیر به روش های مختلفی درمان می‌شود. روش های خانگی ، گیاهی و استفاده از دارو و پماد میتواند در درمان این عارضه موثر باشد. استفاده از روش های تهاجمی تر مانند جراحی و لیزر میتواند زودتر شما را به نتیجه برساند.

درمان خانگی:

  • رژیم غذایی فیبر دار
  • نوشیدن آب و مایعات
  • دفع به موقع مدفوع
  • استفاده از دستشویی فرنگی
  • اجتناب از زور زدن هنگام دفع مدفوع
  • تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه مقعد
  • کمپرس یخ
  • حمام سیتز
  • استفاده از پماد و دارو با نظر پزشک

درمان خانگی بواسیر در زنان

درمان خانگی بواسیر بعد از زایمان از تغییر سبک زندگی آغاز می‌شود. تغییر سبک زندگی به معنای تغییر در رژیم غذایی و عادت‌های اجابت مزاج است. این در حالی است که درمان خانگی عفونت زخم سزارین با یک ماده موثر خانگی امکانپذیر است. برای درمان شقاق بعد از زایمان در خانه می‌توانید کارهای زیر را نیز انجام دهید؛

  1. استفاده از آب گرم برای شست و شوی خود بعد از هر بار اجابت مزاج
  2. نشستن روزانه در وان یا تشت آب گرم به مدت حداقل ۱۰ دقیقه خصوصا بعد از هر بار دفع مدفوع
  3. استفاده از نمک اپسوم در آب گرم و نشستن در آن
  4. استفاده از کمپرس یخ در قسمت مقعد چند بار در روز
  5. عدم نشستن‌های طولانی مدت
  6. نوشیدن آب زیاد
  7. استفاده از غذاهای غنی از فیبر مانند سبزیجات
  8. عدم زور زدن و نشستن طولانی در توالت
  9. انجام ورزش‌های کگل برای تقویت ماهیچه‌ها
  10. تمیز کردن ناحیه مقعد بعد از هر بار دفع مدفوع با استفاده از دستمال مرطوب یا پدهای قاعدگی
  11. ادرار کردن و خالی کردن مثانه به صورت زود به زود
  12. هیدراتاسیون و ورزش کردن به صورت منظم
  13. استفاده از فندق افسونگر (هاماملیس انجیلی) و مالیدن آن روی قسمت هموروئید
  14. استفاده از آلوئه ورا و مالیدن آن روی قسمت هموروئید
  15. استفاده از نرم کننده‌های مدفوع برای اجابت مزاج سریع
  16. استفاده از لباس‌های پنبه‌ای و گشاد 
  17. مصرف ملین‌های طبیعی مانند آلو در غذا همچنین مصرف آلو با ماست و شکر هر شب
  18. عدم استفاده از موز
  19. استفاده از انجیر خیس داده شده در آب و نوشیدن آب و خودِ انجیر صبح ناشتا
  20. استفاده از شربت خاکشیر در آب جوش
  21. استفاده از روغن زیتون در آب جوش و خوردن آن به صورت ناشتا
  22. استفاده از پیاز و به همراه دنبه به این شکل که سر یک پیاز کوچک را جدا کرده و مرکز آن را کمی خالی کنید، به طوری که ته پیاز جدا نشود. سپس مرکز پیاز را با روغن دنبه پر کنید و آن را بر روی یک شعله پخش کن بر روی اجاق گاز بگذارید تا روغن کاملا به خورد پیاز برود. سپس این پیاز را بر روی مقعد یا محل همورئید بگذارید و لباس زیر محکمی بپوشید و اجازه دهید شب تا صبح به همین شکل بماند.
  23. استفاده از کوهان شتر به صورت شیاف بعد از هر بار دفع مدفوع
از دست ندهید  لمینت دندان برای زنان باردار چگونه انجام می‌شود؟

داروی بواسیر چیست؟

به طور معمول مصرف پماد های آنتی هموروئید اثرات بی حس کنندگی داشته و در درمان بیماری بواسیر موثر و علایم آن را از بین خواهد برد. تمامی این پمادهایی که تجویز شده اند نباید بیش از یک هفته مورد استفاده قرار گیرند چرا که مشکلات پوستی و زخم های لایه ای را برای شما به همراه خواهند داشت. در ادامه با قوی ترین داروی هموروئید که به صورت موضعی برای درمان بواسیر استفاده می شود, آشنا می شوید که عبارتند از:

  • پماد آنتی هموروئید
  • داروی هیدروکورتیزون
  • پماد نیتروگلیسیرین
  • پماد لیدوکائین
  • شیاف آنتی هموروئید
  • پماد و لوسیون پراموکسین
  • شیاف گلیسیرین
  • پماد ام جی
  • پماد ایپروئید

بهترین قرص برای درمان بواسیر

قرص گیاهی خارجی بیسنل (BENSEL) و قرص آنوسل (ANUSOL)، علائم سوزش و خارش هموروئید را از بین می برند. و خاصیت ضد التهاب و کنترل درد ناحیه مقعد را دارند. همچنین دارای اثرگذاری قوی برای تسکین فوری درد بواسیر و شقاق است. این داروها به عنوان مکمل پماد رینای سبز بهترین قرص برای درمان بواسیر شناخته می شوند.  آیا دیابت در کودکان قابل درمان است؟

قرص های گیاهی درمان بواسیر به عنوان یک مکمل قدرتمند در کنار پماد رینا پلاس عمل میکنند. و به عبارتی مکمل پماد رینا پلاس هستند. شیاف آنتی هموروئید آنی سیل، قطره (محلول) گیاهی و پماد آنتی هموروئید رینا به عنوان قویترین داروی هموروئید در چند سال اخیر شناخته شده است. قویترین دارو از این لحاظ که بیشترین رضایت بیماران استفاده کننده به دنبال داشته است.

راه‌های پیشگیری از بیماری هموروئید

افزایش سن احتمال بروز بواسیر را افزایش می‌دهد. راه‌کارهای زیر می‌توانند به شما کمک کنند تا از ایجاد این بیماری جلوگیری کنید:

  • خودداری از زور زدن هنگام اجابت مزاج
  • به مدت طولانی ننشستن (خصوصا روی سطح سخت)
  • عدم به تعویق انداختن اجابت مزاج
  • نوشیدن مقدار فراوان آب
  • مصرف مواد غذایی فیبردار همچون (میوه تازه، سبزیجات، غلات کامل، برنج قهوه‌ای، جو دوسر)
  • فعالیت بدنی منظم
  • استفاده از ملین‌ها برای جلوگیری یبوست

پیامدهای عدم درمان بیماری هموروئید چیست؟

ارضه‌های ناشی از این بیماری بسیار نادر است؛ اما، به‌طور کلی می‌تواند مشکلاتی از قبیل موارد زیر را ایجاد کند:

کم خونی

از دست دادن خون به‌صورت مکرر می‌تواند منجر به کم خونی شود. در واقع در این حالت به اندازه کافی گلبول قرمز سالم جهت حمل اکسیژن به سلول‌های بدن وجود ندارد.

قطع خونرسانی

اگر خونرسانی به بواسیر قطع شود، ممکن است احساس درد شدید در بیمار وجود داشته باشد.

از دست ندهید  معرفی ۸ روش برای علاقه‌مند کردن کودکان به خوراک سالم

لخته شدن خون

گاهی اوقات ممکن است لخته خون در بواسیر ایجاد شود (بواسیر ترومبوزه). این عارضه خطرناک نیست؛ اما، می‌تواند منجر به درد شدید و زخم در بیمار شود. در این مواقع گاهی ممکن است نیاز به تخلیه داشته باشد.

عوارض هموروئید چیست؟

  • خون ریزی بیش از حد. یکی از عوارض هموروئید خونریزی است. این عارضه کاملا ناراحت کننده است اما به ندرت مشکلات جدی نظیر کم خونی را ایجاد می کند. درواقع خونریزی مزمن ناشی از هموروئید ها ممکن است باعث کم خونی شود که در آن شما به اندازه کافی سلول های قرمز خون سالم برای حمل اکسیژن به سلول های خود را نخواهید داشت.
  • عفونت
  • بی اختیاری مدفوع، که در آن شما کنترل داوطلبانه بر حرکات روده خود را از دست می دهید. این امر نادر است و گاهی اوقات با انجام فرآیند های دیگر اصلاح می شود.
  • فیستول مقعدی که یک کانال کوچک است و بین ناحیه درونی مقعد و سطح پوست نزدیک مقعد ایجاد می شود.
  • شایع ترین و جدی ترین عوارض هموروئید شامل ترومبوز وریدی، پرولاپس محبوس شده و هموروئید های داخلی با ترومبوز های پس از آن است. آن ها با درد شدید در ناحیه پریانال ممکن است با خونریزی مشخص شوند.
  • هموروئید خارجی ممکن است لخته های خون دردناک ایجاد کند. اگر این اتفاق بیفتد، هموروئید ترومبوزه نامیده می شود. هموروئید خارجی می تواند تحریک و یا آلوده شود و ممکن است نیاز به لیزر هموروئید داشته باشد. انجمن آمریکایی جراحی کولون و رکتال بر این باور است که کمتر از ۱۰ درصد از موارد هموروئید نیاز به اعمال جراحی دارند.
  • همانطور که ذکر شد یکی دیگر از عوارض رایج هموروئید خارجی، تشکیل لخته های خون داخل رگ و یا یک هموروئید ترومبوزه است. در حالی که این لخته ها معمولا تهدید کننده زندگی نیستند اما می توانند درد شدیدی را ایجاد کنند.
  • هموروئید داخلی ممکن است پرولاپس باشد، به این معنی که از میان رکتوم دچار افتادگی و تورم خواهد شد.
  • درد، که عمدتا در طي خروج مدفوع اتفاق می افتد.
  • بیماران از خارش و سوزش در اطراف ناحیه مقعد شکایت دارند. درد و تحریک معمولا پس از یک حمام نمکی ( وان آب گرم به همراه مقداری نمک دریا) کاهش می یابد.
  • هموروئیدها عوارض مربوط به بهداشت را ایجاد می کنند، برای مثال بعد از دفع، تمیز نمودن ناحیه مقعد دشوار می شود و بهداشت ضعیف در اطراف محل مقعد می تواند منجر به بروز عفونت شود.
  • پیشرفت حساسیت به عنوان نتیجه از استفاده از محصولات موضعی رفع هموروئید با حساسیتی که بدن فرد به مواد تشکیل دهنده آن ها دارد.
  • عود اگزمای مقعدی ناشی از استفاده مکرر از مواد و شوینده هایی که پوست را تحریک می کند (مثلا شستشو با صابون).
  • ترومبوز وریدی مقعد ممکن است بعد از اسکلروتراپی پیشرفت کند.
  • پرولاپس مقعدی ممکن است با هموروئید طولانی مدت رخ دهد.

سخن پایانی

شما در این مقاله با بیماری هموروئید آگاه شدید. همچنین از علائم و علت بیماری هموروئید آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسطما جواب داده شود.

سوالات متداول

چه افرادی مبتلا به بواسیر می‌شوند؟

بواسیر بیماری تقریبا رایجی است که ممکن است بیش از نیمی از افراد تا ۵۰ سالگی علائم بواسیر را تجربه کنند. هم آقایان و هم خانم‌ها می‌توانند مبتلا به بواسیر شوند، به‌طور کلی احتمال ایجاد بواسیر پس از ۳۰ سالگی افزایش می‌یابد. بسیاری از خانم‌ها در بارداری یا پس از زایمان دچار آن می‌شوند.

هموروئید در کودکان هم شایع است؟

این عارضه بیشتر در افراد ۴۵ تا ۶۵ سال شایع است. در میان جوانان نیز بیشتر در خانم‌های باردار دیده می‌شود. بواسیر در کودکان و نوزادان بسیار نادر است. اگر کودک شما علائمی شبیه به هموروئید دارد، باید به دکتر اطفال مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود.

اسرین گنجی

اسرین گنجی، متخصص زیبایی و مراقبت از پوست با بیش از ۱۰ سال تجربه در صنعت آرایشی و بهداشتی است. او با بهره‌گیری از جدیدترین تکنیک‌ها و محصولات، به مشتریان خود کمک می‌کند تا به پوستی سالم و درخشان دست یابند. اسرین با داشتن مدارک معتبر و شرکت در دوره‌های آموزشی بین‌المللی، همواره در تلاش است تا بهترین خدمات را ارائه دهد. او با دقت و توجه به جزئیات، نیازهای هر فرد را شناسایی کرده و راه‌حل‌های مناسب را پیشنهاد می‌دهد. اسرین گنجی، انتخابی مطمئن برای زیبایی و سلامت پوست شما.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا